Najslađi i najbolji recepti...mmmmm
Život slađi uz kolač
Torte
Evo recepata nekih torti koje vam mogu ponuditi odmah ako nekom trebaju
Možete i komentarima navesti samo naziv torte i ja ću napisati recepti koji imam
evo skracen spisak

Roze torta
Roze torta
Stroberi-Meri torta
Markiza torta
Vocna slag torta
Torta sa jabukama i bademima
Saher torta
Limun torta
Snijezna torta
Bijela torta sa jagodama
Auto torta
Meda torta
Srce torta
Ledi di torta
Tocak torta
Kokos Torta sa malinama
Svaler torta
Krem torta
Vocne tortice
Socna torta sa visnjama
Trufel torta
Rafaelo torta sa malinama
Torta od likera
Egzoticna torta od banana
Slag torta
Kikiriki torta
Brza vocna torta
Bijela torta
Ledena puding torta
Ledena torta
Ljetna torta
Moka torta
Mozaik torta
Torta kasato
Torta sa pistacijama i vocem
Torta od mrkve
Torta od kave
Torta sa malinama
Torta domacica

Ako torta koju želite nije pomenuta samo se obratite u komentarima i ja ću se potruditi da recept koji vam treba se nađe na blogu!
ˇ
ˇ
Arhiva
« » lis 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Brojač posjeta
534737
ˇ
Blog
ponedjeljak, listopad 27, 2008
Sastojci za 2 kore:
10 jaja,
10 kašika šećera,
6 kašika brašna,
10 kašika mljevenih oraha,
2 kašičice praška za pecivo.
Za fil:
300 g mljevenog plazma keksa,
300 g mljevenih oraha,
250 g šećera u prahu,
6 kašičica vanilin šećera,
250 g maslaca.
I još:
700 ml koka kole.
nekoliko jagoda
šlag krema

Priprema:
Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika oraha i 3 kašike brašna pomiješanog sa 1 kašičicom praška za pecivo. Masu izjednačiti, sipati u pleh prekriven papirom za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu da se peče. Peći na 200 stepeni 15 minuta, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i nastaviti s pečenjem još oko 12 minuta. Izvaditi iz pećnice, izručiti na papir posut kristal šećerom, skinuti papir na kome se pekla i ostaviti da se ohladi.
Postupak ponoviti na isti način za još jednu koru.
Priprema fila: Pomišati mljeveni keks sa orasima, zaliti koka kolom (oko 250 ml) i dobro promiješati. Dodati umućen maslac sa kristal i vanilin šećerom, masu sjediniti i nanijeti 2/3 na jednu koru natopljenu koka-kolom (oko 200 ml). Površinu fila poravnati, preko njega nanijeti drugu koru (malo pritisnuti rukom) i natopiti koka-kolom (oko 200 ml). Ostatkom fila premazati stranice torte i ostaviti 60 minuta u frižideru. Zatim, tortu premazati bilo kakvom kremom, ja preporučujem šlag kremu i poredati nekoliko jagoda po kraju torte. Do služenja držati u frižideru.
kolacici @ 12:20 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Facebook
Postanite fan Kolacica i na Facebook-u i pratite veliki broj recepata te uzivajte u galerijama slatkih kolacica =)
Kolačići on Facebook
fb
Anketa
Spremate li ikada recepte koje pronadjete na internetu?




Index.hr
Nema zapisa.